Henri Johan van Voorst Vader (1886-1957)

'Henri'  vernoemd naar zijn peettante Henriëtte Johanna van Voorst Vader, 'Jet' (1847-1935) werd plagend in de familie Jet-Henri genoemd, hetgeen hij zelf niet zo kon appreciëren. Hij was levendig en een gezellige oom voor zijn neefjes in Middelburg, maar kon ook onberekenbaar zijn.

Henri besloot na de tweede klas van het gymnasium in Middelburg, dat hij later toch rentenier zou worden en ging van school af. Henri is op latere leeftijd enkel nog actief geweest voor de ANWB als consul voor rijwielpaden in het Gooi.

Henri was dol op auto's en honden. Hij liet zich graag hiermee fotograferen.

Hij was de laatste eigenaar van 'Sorgwijck', de familiebuitenplaats bij Wissenkerke. Hij erfde dit in 1951 van zijn broer Dirk. De herstelkosten van dit buiten waren na WO II, toen de Duitse troepen 'Sorgwijck' volledig hadden uitgewoond en het bos hadden gekapt, aanzienlijk. Omdat hij 'Sorgwijck' niet wilde bewonen en er geen andere bestemming voor kon vinden, heeft hij het verkocht. Het werd door de koper vervolgens gesloopt.

Hij woonde in Hilversum, net als zijn broer Johan. 

Henri was gehuwd met Johanna Petronella de Haan, 'Annie' (1874-1953) en na haar overlijden met Helena Jeremiasse, 'Lena' (1903-1979). Henri was zorgzaam voor de ongetrouwd gebleven zus van Annie, Lise, met wie zijn broer Johan een relatie had gehad, doch uiteindelijk niet trouwde.

Henri had geen nakomelingen en legateerde het bij hem geconcentreerde familievermogen aan de Rekkense Inrichtingen te Rekken (Gld).